Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal (speelhuis) van IKC De Piramide biedt peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar de gelegenheid om, buiten het gezin, in een veilige en vertrouwde omgeving met andere kinderen te spelen. Elke groep wordt begeleid door twee deskundige pedagogisch medewerkers. We geven extra aandacht aan peuters met een ontwikkelingsvoorsprong, de pedagogisch medewerkers zijn hier speciaal voor opgeleid.

Pientere peuters

Het speelhuis is een unieke groep en onderscheid zich van andere speel(taal)huizen omdat er ook ingespeeld wordt op de mogelijkheden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, de zogenaamde ‘Pientere Peuters’. De medewerkers zijn speciaal opgeleid om lesprogramma’s voor te bereiden en uit te voeren voor deze specifieke groep, uiteraard rekening houdend met de reguliere peuters. Daarnaast zijn de medewerkers opgeleid om de kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong te herkennen en hier op de juiste wijze op in te spelen en te begeleiden.

Goed voorbereid naar het basisonderwijs

Op de peuterspeelzaal kan uw kind zich goed ontwikkelen. Uw kind wordt zelfstandig en voorbereid op het onderwijs van IKC De Piramide. Deze stap is minder groot omdat bij ons kinderen leren vanuit één visie en omdat wij als één team werken aan een doorgaande ontwikkelingslijn. De overgang gaat op deze manier op natuurlijke wijze.

Spelen • ontdekken • groeien

Een kind is van nature actief, nieuwsgierig én wil leren. Voor peuters valt er nog veel te ontdekken. Wij dagen uw kind uit om zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. Wij gebruiken daarbij levensechte materialen. Er wordt met thema’s en activiteiten gewerkt die peuters aanspreken. Elke ochtend of middag staat in het teken van knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. Onze medewerkers zorgen voor uitdagend speelgoed en creatieve materialen. En natuurlijk spelen de kinderen ook buiten op het afgeschermde plein. Hier kunnen ze naar hartenlust ravotten. Er zijn fietsjes, karren, ballen, een heuse waterpomp en nog veel meer. Doel is om elke dag lekker buiten te gaan spelen.

Snel naar