Kinderdagverblijf

IKC De Piramide biedt dagopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Wij zijn 52 weken per jaar geopend met uitzondering van de feestdagen. Dit betekent dat u minder betaalt omdat wij deze feestdagen niet doorberekenen aan u.

Thuishaven met een meerwaarde

Op het kinderdagverblijf is het anders dan thuis, maar wel een veilige thuishaven. Een kinderdagverblijf biedt een prettige en belangrijke meerwaarde: het samen zijn en leven met andere kinderen in een groep. Wij benutten de extra mogelijkheden die groepsopvang biedt. Kinderen krijgen de kans om kinderen uit andere achtergronden te ontmoeten, te leren wat samenwerken is, vriendschapsbanden aan te gaan en samen conflicten op te lossen.

Naast de dagelijkse zorgmomenten is er alle ruimte voor diverse activiteiten als spel, zingen, knutselen, voorlezen, koken en buitenspelen in onze mooie natuurtuin. Of we trekken erop uit. Naar de speeltuin, kinderboerderij of het peutertheater. De interesses, behoeften en (talent)ontwikkeling van de kinderen staat centraal. Wij bieden hen een veilige, stimulerende en leuke omgeving waarin zij naar hartenlust kunnen spelen, ontdekken en groeien. Door de doorgaande ontwikkelingslijn is de overgang naar het onderwijs ook minder groot. De kinderen ontmoeten elkaar gedurende de hele dag in een moderne en uitdagende omgeving.

Speciale inrichting voor kinderen

Op iedere groep werken per dag twee vaste pedagogisch medewerkers. De groepsgrootte is maximaal 12 kinderen. Het kinderdagverblijf bestaat uit drie verticale groepen. In een verticale groep verblijven kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. De groepsruimtes liggen op de begane grond van het IKC. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval. In elke groep wordt aandacht besteed aan de inrichting. Zo zijn de hoeken van het lokaal ingericht voor bepaalde activiteiten. Bijvoorbeeld met een poppenhoek, bouwhoek of een eethoek. In de ruime hal worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een gymles en/of kringspelletjes om de grove motoriek te stimuleren. De buitenspeelplaats waar de kinderen veilig kunnen spelen is aangrenzend aan de lokalen. Verder maken we gebruik van de keuken en een groot speellokaal.

Snel naar